surdegskurs.se

surdegskurs.sesurdegskurs.sesurdegskurs.se

surdegskurs.se

surdegskurs.sesurdegskurs.sesurdegskurs.se
  • Hem
  • Kurser
  • Boka
  • Mer
    • Hem
    • Kurser
    • Boka
  • Hem
  • Kurser
  • Boka

Vill du lära dig att baka?

Mellan glittrande vatten och blånande berg, mitt i den vackra hälsingeskogen 

ligger Åsberget i den lilla och vackra byn Orbaden. 

Här håller Lina en tvådagars surdegskurs för dig som är nybörjare på bakning eller har 

bakat lite och vill komma i gång lite mer. 

Att baka är gott för själen och under denna helg får du känna smaken av Hälsingland 

med alla dina sinnen. Vi går igenom grunderna för surdegsbakning, pratar mjöl och tillvägagångssätt. Vi sätter degar och på söndagen gräddar vi våra kalljästa surdegsbröd. 


Det finns även tid att utforska den vackra naturen runt omkring om du vill, 

vandra upp på berget eller ner till älven. Lyssna på naturens ljud och se den fantastiska utsikten. Kanske vill du hellre vila en stund eller njuta en stund i den varma bastun? 

Under hela helgen äter vi god mat lagad av lokala råvaror. 

Helgen blir en vilsam och energigivande paus i vardagen och du kommer hem med 

surdegar, recept, bröd och bakinspiration.

Jag vill veta mer!
Lina Lundmark, fjärde generationen bagare och ägare till Janssons Bröd.

Hej! Det är jag som är Bagar-Lina

Jag är bagare, kock, föreläsare och inspiratör. Jag brinner för att lära ut tips och tricks för enkla lättbakade bröd för att få dig att lyckas med en av de ljuvliga sakerna i livet. Att baka . 

Jag håller kurser i surdegsbakning. Både tvådagars-kurser där vi fördjupar oss i surdeg, mjöl, baktekniker, redskap och annat som rör bakning.

 Jag har även endags-workshop runt om i landet. Jag utbildar både lärare och elever på restaurangskolor. Jag inspirerar och lär ut bra enkla bröd till kockar som vill ha sitt egna bröd på sin restaurang. Jag vet att alla kan lära sig att baka surdegsbröd.

Vill du ta del av min kunskap och lära dig eller din verksamhet att baka?

Boka mig
Ett nybakat surdegsbröd

Janssons Bröd - Ett hälsingebageri med anor

Välkommen till vårt anrika bageri. Gustav Jansson startade Janssons Bröd på 40-talet. Bageriet låg då i Ava, Delsbo. Det flyttade sedan till Kyrkogatan i Ljusdal och där låg bageriet i nästan 30 år. Bageriet var ett leveransbageri som bakade allt bröd i vedeldad ugn. Det var ca 15 anställda, däribland bagare, packerskor, springpojkar och utkörare. Det fanns också en brödbutik i huset med butikspersonal. Bageriet flyttade på 80-talet till Hybovägen och sedan 2011 drivs bageriet av mig, Gustavs barnbarn, Lina Lundmark, 4:e generationen bagare då även Gustavs far också var bagare.  

Produktionen på Janssons Bröd är i gång fem dagar i veckan. Bageributiken är öppen torsdagar och fredagar och vår filial, Bakfickan i Järvsö, är öppen på torsdagar. 

Läs mer om bageriet
Guldmedalj från SM i mathantverk 2020

Saker jag är lite extra stolt över

Jag har drivit bageriet sedan 2011. Vi har ägnat år åt att testa olika typer av bröd. Några bröd har fått stanna och bli en del av familjen Jansson, vissa kommer på tillfälligt besök ibland och vissa bröd har vi skickat på långvarig semester. 

Vår envishet och nyfikenheten i att utvecklas gör att vi 

kan leverera bröd av bästa kvalitet till dig. 

2020 ledde vår nyfikenhet till 

SM i mathantverk där vi fick en guldmedalj för vårt rågbröd Råger. 

2023 fick vi två bronsmedaljer, dels för vårt rågbröd 

"Fru Göta Jansson" samt vårt Rågknäcke. 

Knäcket har även fått flera utmärkelser som Årets bästa landskapsmat av Husmans bord under Gourmand awards både 2022 och 2023. 

Vi har också bland annat varit i Italien och representerat svenskt mathantverk och vunnit landskapsfinal i tävlingen Matverk. 

Vi är stolta av att vara en del av mathantverket i Hälsingland. 

Läs mer om våra utmärkelser

Vill du få mail om kommande kurser?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få information om kommande kurser, recept och inspiration.

Anmäl dig här

Följ med i sociala medier

Copyright © 2025 Surdegskurs - Med ensamrätt.

Drivs av

Den här webbplatsen använder cookies.

Vi använder cookies för att analysera webbplatstrafik och optimera din webbplatsupplevelse. Genom att acceptera vår användning av cookies kommer dina data att aggregeras med alla andra användardata.

NekaAcceptera